torstai 29. tammikuuta 2009

Etenee edelleen



Kevätpäiväntasausyllätyshuivi näyttää tältä kolmannen vihjeen loppupuolella. Vihjeestä on neulomatta lisäyskerrokset. Onpa mukavaa neulottavaa ja tällä vihjeellä tulikin reippaasti lisää kokoa.


Lankahamsterien varaston laihdutus alkaa sunnuntaina. Vielä ehtii mukaan. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään.

tiistai 27. tammikuuta 2009

Huovutuskokeilu



Tämän hatun esikuva on Villapallon kruunupipo. Neuloin Pirtin kehräämön hahtuvasta kupuosan ja siihen poikittain aina oikeaa kruunuosan. Sitten pesukoneeseen. Tämä tarvitsi kaksi pesua 40 asteessa.


Samalla saan esitellä uuden styrox-pään. Näitä voi ostaa esim. Punanaamiosta. Tällä saa pipot ja hatut nätisti esille.

lauantai 24. tammikuuta 2009

Pääasioita osa 3



Neuloin tämän "siksak"-myssyn perusohjetta muokaten. Ohje löytyy mm. Wool-kerän vyötteestä. Sitomisnauhat tein icordina. Lanka on vanhaa Novitan merinovilla Woolia. Käytin langan kaksinkertaisena. Tämä taitaa jäädä Pääasioita-tempauksen viimeiseksi.


Hyvää talvista viikonvaihdetta ja kiitos kommenteistanne.

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Suklaanruskeaa



Reilunmittainen peruspusero Nalle-langasta ja kolmosen puikot. Koko M. Lankaa kului 480 g. Edessä ja takana on kolme palmikkoa. Hihat sileää oikeaa. Palmikon malli löytyi Eevaneuleesta 7/81.


Tässä vielä lähikuva palmikosta.


torstai 15. tammikuuta 2009

Tästä se alkaa



Aloitin Kevätpäiväntasausyllätyshuivin. Lanka on Tekstiiliteollisuuden Kamenaa ja nelosen puikot. Tein alun muutaman kerroksen pienemmillä puikoilla. Se onkin hyvä keino välttää alun löysät silmukat. Kuvausta varten vaihdoin pienemmät suorat puikot.  Ohje on selkeä ja ensimmäisen osion neulomiseen ei kauan aikaa kulunut. Lisää seuraa, kun seuraava vihje julkaistaan.

maanantai 12. tammikuuta 2009

Kuvittele perusvillapaita


tämän kuvan ympärille.


Puserossa on 2 o 2 n resorit helmassa ja hihansuissa, edessä ja takana on tuo palmikkokuvio. Lanka on tummansinistä 7 veljestä ja sitä kului liki 800 g miesten L kokoiseen poolokaulukselliseen puseroon. Hihoissa on muutama senttimetri resorin jälkeen tummanpunainen 4 kerroksen raita ja poolokauluksen reunassa toistuu samanlainen raita. Puseron ohje löytyy Novitan syksy 2007 extrasta ja Novitasta 4/94.
Totesin ison puseron kuvaamisen ihan toivottomaksi näissä valaistusolosuhteissa.

Ilmoittauduin mukaan Kevätpäiväntasausyllätyshuivin neulontaan ja osallistun kai Lankahamstereihinkin ensi kuussa.

perjantai 9. tammikuuta 2009

Pääasioita osa 2






Ohje löytyy Ullaneule 2/08:sta (Lauran hyrrä-setti). Lanka on 7 veljestä.Tein hiukan useampia lisäyksiä kuin ohjeessa oli. Nyt olen tehnyt baskerin molempiin suuntiin. Keskeltä päälakea aloittaessa neuletta voi kätevästi sovittaa pitkin matkaa ja lopetusreunaakin voi säätää. Toisin päin neulominen tuntui sujuvan nopeammin, kun silmukat joka kavennuskerroksella vähenivät ja ainakin näissä malleissa sain viimeiset silmukat pääteltyä siistimmin kuin päälaelta aloitetussa silmukat luotua.

Mukavaa talvista viikovaihdetta ja kiitos kommenteistanne.

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Pääasioita osa 1


Ohje löytyy Novitan talvi 2008 numerosta. Vaihdoin Rose Mohairin 7 veljestä lankaan.


Edit: tiheys täsmäsi hyvin. Tein ihan ohjeen silmukkamäärällä.


sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Jotain ihan muuta




Kokeilin huovutusta Novitan hahtuvaisesta Novitan syksy 2008 -lehden ohjeella. Lehdessä oli selkeät ohjeet ja lisäksi otin mallia Villapallon kuvallisesta vapaalankahuovutusohjeesta.

Tästä lähdin liikkeelle: Levitin vanhalle puuvillaiselle joululiinalle hahtuvaisen ja  hahtuvan ohjeen mukaan n. 30cm x 200 m:n alueelle. Omenien kannat ja lehdet tein hahtuvasta.


Vielä lähikuvaa ennen huovutusta:

Omenat näyttivät tässä vaiheessa herkullisilta.

Sitten muovipussit päälle estämään tarttumista, tekele tiukalle rullalle, sitominen langalla, sujautus sukkahousun sukkaosan sisään ja sitten pesukoneeseen. Pähkäilin, mihin lämpötilaan tällä kertaa laittaisin. Novitan ohjeessa suositeltiin 60 astetta, Villapallon ohjeessa 40 astetta. Muistissa oli vielä hiljattain hahtuvasta neulomani tossut, joista piti tulla 37 kokoiset, 60 asteen pesun jälkeen ja voimakkaan  venytyksen jälkeenkin koko oli n. 22. Siispä 50 astetta ja kirjopesu parin froteepyyheen kera.

Tässä lopputulos silityksen jälkeen:

Huopui aika sopivasti. Huovutuksen jälkeen tiedän, mitä olisin tehnyt toisin. Ainakin Hahtuvainen pitää levittää tosi tasaisesti, jotta lopputulos olisi tasainen. Pienikin hahtuvien liikahdus sekoittaa helposti kuvion. Ohjeessa tätä on ajateltu huiviksi. Itse voisin käyttää kaitaliinana puupöydällä tai toisen liinan päällä. Joka tapauksessa kiva kokeilu.


perjantai 2. tammikuuta 2009

Vuosikatsaus 2009


Kiitos Teille blogini lukijat kuluneesta vuodesta. Kiitos kommenteistanne ja viesteistänne.


Oikein hyvää ja lanka- ja neulerikasta vuotta 2010.


On aika tehdä yhteenvetoa kuluneesta vuodesta. Olen taas neulonut melkoisen paljon ja virkannutkin jonkin verran.


Vuoden 2009 alussa kirjoitin tällaisia tavoitteita: aion vuonna 2009 ja kuinkas sitten kävikään.


* jatkaa tuotosteni raportointia tässä blogissa. Olen päivittänyt n. joka kolmas päivä liki koko vuoden. Säännöllinen rytmi sopii minulle. Mielestäni kaunein viime vuoden neuleistani on nämä ruusukuviokämmekkäät. Minusta on ollut kiva toimia myös testineulojana. Neuloin mm. Villapeikon Mustikka-pipon. Katiijan Jalmarisukkia neuloin ensimmäisten joukossa. Vuonna 2009 olen neulonut kai lukumääräisesti eniten sukkia, jonkin verran myös ohuista langoista.
* osallistua yhteistempauksiin. Tämä toteutui tosi hyvin. Tammikuussa Pääasioita-tempaus ja Kevätpäiväntasausyllätyshuivi-KAL. Helmikuu meni Lankahamstereiden merkeissä. Lankavarasto hupeni liki 5 kiloa. Huhtikuussa aloitin Kristelin suunnitteleman Springtime swirl-huivin kuten moni muukin neuloja. Toukokuussa aloitin Anniversary mystery KAL-huivin neulomisen, joka valmistui juhannukseksi. Kesäkuussa Äiti-Puffa järjesti Kesäyön hullutus-tempauksen, joka olikin ehkä vuoden hauskin tempaus. Sitten olikin pari hiljaisempaa kuukautta, kun ei kukaan järjestänyt Elokuun kuutamokilkatusta tai Syksyn pimeyden taltutuspuikkoiluja. Syys-lokakuu kului Sukkasadon merkeissä ja marraskuussa lapasteltiin. Joulukuussa keskityin Joulua odotellessa kalenterini toteutukseen. Yksi KAL jäi kesken: Kalinumban Wings of Horus-huivia en saanut aikaiseksi. Neulomisen lisäksi kun olisi pitänyt ratkaista kunkin osavihjeen arvoitus ennen kuin ohje avautui.  Stickamera-sivuston Sockklubbenin ja Pulsklubbenin myötä neuloin muutamat sukat ja kämmekkäät.
Virkkausringissäkin olin mukana.
* olla aktiivisempi kommentoimaan blogikirjoituksia ja aikaansaannoksia. Ajoittain olen kommentoinutkin ahkerammin ja sitten taas on ollut hiljaisempia kausia kuten nyt joulukuussa
* opetella jonkin uuden käsityötaidon. Kokeilin hahtuvaisella huovutusta, neuloin lyhyen napituskaitaleen puseron kaarrokkeeseen ja pystytaskut takkiin
* ostaa maltillisesti lankoja, käsityölehtiä ja -kirjoja. Hmm.... ehkä maltillisemmin siinä mielessä, että langoille on ostettaessa jonkinlainen toteutussuunnitelma aiempaa useammin. Käsityölehtien merkitys mallien etsinnässä itselleni on vähentynyt mm. Ravelryn ja nettineulelehtien myötä.


Entäs sitten vuonna 2010? Taidan kirjoitella suunnitelmistani vasta muutaman päivän päästä.


Jotain valmistakin: Kainuun maakuntasukat by Sirkka Lukkari



Tein mallin mukaisella värityksellä ja koko on 40. Tykkään mallista ja toiset on jo puikoilla.

torstai 1. tammikuuta 2009

Vuoden 2009 alussa



Vuonna 2009 aion:
* jatkaa tuotosteni raportointia tässä blogissa
* osallistua yhteistempauksiin
* olla aktiivisempi kommentoimaan blogikirjoituksia ja aikaansaannoksia
* opetella jonkin uuden käsityötaidon
* ostaa maltillisesti lankoja, käsityölehtiä ja -kirjoja

Pääsin heti toteutusvaiheeseen: ilmoittauduin Pääasioita-tempaukseen. Luvassa siis pipoja ja ehkä pitsikuvioinen baskeri.


Lankana Step ja kakkosen puikot. Näistä tulee mieleen punatulkut.

Oikein Hyvää Lanka- ja Neulerikasta Uutta Vuotta kaikille blogini lukijoille!