torstai 29. huhtikuuta 2010

Huhtikuun viimeiset sukat



Ohje: Falling Tears (edit: lisäsin linkin ohjeeseen)


Lanka: Schoeller+Stahl´n Fortissima Socka, n. 80 g, puikot: 2


Näissä sukissa sai neuloa oikeita silmukoita kiertäen oikein urakalla. Siinä mielessä hiukan tylsä malli. Teräosassa jopa unohdin aloittaa ajoissa vinoneliön. Ohje on selkeä, joskin ylimalkainen. Esim. kantapäästä ja kärkikavennuksista todettiin: neulo haluamallasi tavalla. Lopputulos on kuitenkin mielestäni ihan kiva.


Ensi kuussa jämistellään jälleen. Puputsin emännöimä jämälankavaraston tuhoamis -projekti alkaa 1.5.

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Ketunkasvot



Ohje: Fox Faces Socks (by Nancy Bush)


Lanka: Nalle ja puikot 2.


Näissä sukissa on monia kivoja yksityiskohtia. Varressa neulotaan 1 oikein 1 nurin joustetta taakse monta kerrosta enemmän kuin eteen. Se antaa muotoa ja tilaa pohkeelle. Ohjeessa oli kerrottu aloitukseen myös "Vikkel" braid. Se ei avautunut ensimmäisellä lukemisella, joten jätin pois. Kantalappu neulotaan nostaen joka toinen silmukka neulomatta aina oikean puolen kerroksella ja nostetun silmukan ja oikein neulotun silmukan paikka vaihtuu vuorotellen. Tällaisen kantalapun olen neulonutkin usein.

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Yksi myssy lisää



Malli: Ribbed Roll Hat by Maggie Menzel (ravel link)


Lanka: Schoeller+Stahl´n Limbo, 50 g (pari metriä jäi kerästä), puikot 3.5


Kiva pikkumyssy, jonka kuvio on paljon helpompi neuloa kuin miltä näyttää: oikeaa ja nurjaa, kavennuksia ja langankiertoja. Langankiertoja olikin joka kerroksella, jolloin myssystä tuli ilmava.

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Sarjatyönä



Tänä talvena olen neulonut useamman liki samankokoisen lasten puseron. Sama lanka ja samat silmukkamäärät ja näin erinäköinen lopputulos. On mukava neuloa, kun ei tarvitse miettiä, montako silmukkaa, montako senttimetriä, toisaalta välillä aika yksitoikkoista.


Kiitos kommenteistanne mansikkasukkiin ja -lapasiin. Tosiaan nuo ovat vaihtelua mansikkapipolle ja kiva setti yhdessä. Värejä vaihtamalla voi tehdä mustikka- ja sitruunasukkia ja -lapasia.


Mitähän seuraavaksi aloittaisi?

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Mansikka-aikako jo?



Minua pyydettiin tekemään mansikkasukat ja  -lapaset kohta puoli vuotiaalle. Valmista ohjetta ei ollut. Katsastin kuvahaulla mahdollisia kuvia ja malleja. Tällaiset valmistui. Ensimmäisestä sukasta tuli koekappale. kun en saanut pilkkuja mieleiselläni tavalla.


Lanka Tennesseetä ja Alabamaa. Silmukoita alussa 32, sitten kuvio-osassa 30.


Kiitos huivikehuista ja mukavaa viikonvaihdetta.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Basilika-huivi



Sain koeneuloa Kaisan suunnitteleman Basilika-huivin. Novitan Wool-lankaa kului n. 140 g. Käytin nelosen puikkoja. Huivin korkeus on 58 cm ja leveys 120 cm. Huivi neulotaan niskasta aloittaen ja reunus erikseen. Mielenkiinto säilyy koko neulomisen ajan ja huivin kokoa voi säädellä. Kaisa on lupaillut kirjoittaa ohjeen siihen. Seijap neuloi saman huivin Vironvillasta ja kolmaskin koeneulojan huivi on tulossa Kaisan omien lisäksi.


sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Posti toi



Voitin jokin aika sitten Villa valkoinen -blogin arvonnassa. Sain itse  valita, haluanko palkinnoksi itse tehdyt sukat, lapaset vaiko sormikkaat. Valitsin sormikkaat ja ne tulivat pikapikaa kortin kera. Ihanat alpakkalangasta siististi neulotut sormikkaat ja ihan sopivan kokoiset. Nyt just on sormikkaiden aika. Kiitokset vielä tätäkin kautta.


Tinttamarellin Pirre lähetti Step-lankakerän. Voitin sen Lankahamstereissa hyväntekeväisyyteen neuloneiden kesken arvontapalkintona. Kiitos Pirre.


Olen aloitellut yhtä ja toista: parit sukat, puseron ja huivin. Huivia neulon nyt aktiivisimmin. Saan olla koeneulojana Kerällä-blogin Kaisan huiville. Näistä lisää ensi viikolla.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kevätautoilua



Virkkailin lisää autoja. Yksi niistä pääsi koristamaan peruspipoa. Lanka on Tennesseetä ja Alabamaa.

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Harmaata



Pusero on yhtä harmaa kuin pääsiäisen sää. Peruspusero on  98 senttiselle ja Nalle-lankaa.


Kiitos onnitteluista ja kommenteistanne Syto-myssyihin ja Lankahamstereihin. Lähetän myssyt ensi viikolla eteenpäin. Ajatus oli, etten tee niitä enempää, mutta kun sopivaa lankaa löytyi ja minulle uusia kivoja mallejakin, niin katsotaan, jos vielä muutaman virkkaisin tai neuloisin.

perjantai 2. huhtikuuta 2010

Lankahamsterikuun päätös




Innostuin virkkaamaan syto-myssyjä. Niitä kertyi 65 lisää. Beigen myssyn esittelin jo edellisessä postauksessa. Käytin useampaa mallia ja yritin virkata aika tiiviitä myssyjä. Lankaa kului 2390 g: Alabamaa, Ericaa, Mandarin  Petit´ia, Tennesseetä, Violaa, Woolia ja pari pipoa Samoksesta. Olipa aika urakka, mutta mukava. Aikoinaan kun haastateltiin pipoja virkkaavia poikia, joku heistä kertoi virkkaavansa pipon 17 minuutissa. Siihen nopeuteen en taida milloinkaan päästä, ainakaan näin ohuilla langoilla.


Kaiken kaikkiaan virkkasin ja neuloin 5225 g lankaa enkä ostanut yhtään uutta viime kuussa. Lankahamsteri-tempauksessa se on oma ennätykseni. Lankavarastoihin tuli mukava kolo ja monta puuvillalankakerää kului myssyihin. Tänä vuonna kaksi Lankahamsteritarta ylti yli kuuden kilon kulutukseen, huima tulos.


Mitäs sitten huhtikuussa? Pari lasten villapaitaa odottelee neulojaa. Puputsi kyseli halukkuutta uuteen jämälankaprojektiin. Katsotaan, mutta sitä ennen vietän pääsiäistä kaikessa rauhassa.


Hyvää Pääsiäistä ja mukavaa Lankalauantaita.