maanantai 30. elokuuta 2010

Varaslähtö Sukkasatoon


Perinteinen Sukkasato-tempaus pyörähtää käyntiin 1. syyskuuta. Sitä odotellessa nämä sukat valmistuivat tutulla mallilla.



Malli: Dragonfly socks by Jocelyn Sertich


Lanka: Nalle

perjantai 27. elokuuta 2010

Tähti- vai kukkapipo?



Ohje: Norwegian Sweet Baby Cap by Gro


Lanka: tummansininen Tennessee ja Esiton punainen virkkauslanka, Puikot 3 ja joku pieni virkkuukoukku.


Tämä on yksi lasten pipojen suosikkimalleistani. Tällä kertaa käytin puuvillalankaa. Toiveena oli virkata koristeeksi tähti. Sen virkkaaminen olikin yllättävän vaikeaa. Tämä on kolmas versio ja kolmas lankakin. Ensimmäisistä tuli liian isoja ja sakarat pyöristyivät liikaa ja muistuttivat kukan terälehteä.

tiistai 24. elokuuta 2010

Edellisen postauksen langoista



Ohje: Great weekend mitts by Thea Eschliman


Oikea väritys näkyy edellisessä postauksessa. Nämä valmistuivat nopeasti ja ohje oli kirjoitettu hyvin selkeästi. Tein kämmenosan hiukan ohjetta pitemmäksi.

lauantai 21. elokuuta 2010

Itse värjättyjä lankoja



Voitin Katjuksan blogiarvonnassa ihania lankoja. Ne ovat hänen värjäämiään. Minulla on jo suunnitelma, mitä neulon näistä. Toteutuksesta ehkä ensi kerralla kuvia.


Mukavaa viikonvaihdetta!

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kaksi kerää Loftia



Kaksi kerää Zitron Loftia riitti näihin villapöksyihin. Lahkeiden raidatkin osuivat sattumalta kohdalleen sen enempää suunnittelematta. Loft on ihanaa lankaa neuloa. Harmi vaan, että se nyppyyntyy käytössä nopeasti.


Edit: Mailalle, käsinpesua suositellaan, taitaa huopua liikaa konepesussa.


Edit: Iso Gnu, neuloin Villapöpien idealla. Haaran lisäykset tein joka 3. kerroksella ja kahden keskisilmukan molemmin puolin. Aloitin 76 silmukalla resorin ja lisäsin 4s  resorin jälkeen. Sivuissa en lisännyt. Nelosen puikot. Ympärys 46 cm ennen haaralevennyksiä.

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Yhtä jalkaa



Neuloin sinisävyiset Raitawoolin loput näihin sukkiin. Neuloin varren junasukkien ohjeella ja terän sileää. Punasävyistä Raitawooliakin on muutama kerä. Mitähän siitä tekisi? Samalla kun mietin sitä, taidan ilmoittautua Kaisan emännöimään Sukkasato-tempaukseen.

torstai 12. elokuuta 2010

Lisää huiveja





Ohje: Traveling woman by Liz Abinante



Lanka: Lana Grossa Meilenweit 50 Seta/cashmere, (merino, silkki, polyamidi, kasmiiri), Puikot: 3



Minulla oli kaksi kerää tätä luxussukkalankaa. En raaskinut käyttää sitä sukkiin. Valitsin tämän huivimallin monista vaihtoehdoista. Kovin suurta huivia ei kahdesta kerästä saanut. Tein A-osan toistoja kolme kahden sijasta. Lanka riitti just sopivasti. Opin uuden päättelytavan, jonka tosin olisi voinut tehdä hiukan isommilla puikoilla ja päätellä silmukat löysemmin.





Huivin oikea väri on jotain näiden kahden väliltä.  Kuvio on näyttävä ja helppo neuloa kaaviota seuraamalla.


maanantai 9. elokuuta 2010

Elokuun jakku



Ohje: Novita kesä 2010, 54


Lanka: Novita Cotton 400 g, väri 390 haalea sini-vihreä, puikot: 4


Neuloin ensimmäistä kertaa Novitan Cottonia. Ihan hyvä lanka neuloa, ei halkeile kuten muutaman vuoden takainen Cottonia muistuttava Novita Maxi. Lanka on pehmeää, ehkä liiankin. Miten neule kestä hankausta ja pitoa? Väri on siis haalea sini-vihreä, vaikka kuvassa jotain ihan muuta. Kerässä lanka näytti kovin hailakalta, mutta neuleena väri on ihan nätti ja jakun saajalle sopiva. Pintaneule on hauska. Siinä yhdistyy pitsi ja palmikot.


Hyvää alkavaa viikkoa. Kiitos kommenteistanne edelliseen päivitykseen. Näyttää, että olen saanut uusiakin lukijoita ja kommentoijia. Tervetuloa mukaan seuraamaan blogiani ja kiitos kaikille, uusille ja vanhoille, jotka vierailevat blogissani. Jatkossa pyrin edelleen päivittämään n. joka 4. päivä. Viime aikoina sukat ovat vallanneet blogini, mutta nyt yritän tehdä jotain muuta ennen 1.9. alkavaa Sukkasato-tempausta.

perjantai 6. elokuuta 2010

Jo kesäkuussa valmistunut


Tämä pusero valmistui jo kesäkuussa. Jäi vaan silloin raportoimatta KYH-sukkien takia.



Malli: Novita kesä 2008, malli 26.


Lanka: Mandarin Classic, määrä?, puikot 4


Olen tehnyt samalla ohjeella puseron aiemmin oranssinvärisenä Dropsin Paris-langasta. En osaa sanoa, kumpi on mukavampi lanka. Molemmat soljuvat puikoilla hyvin ja jälki on kaunista.


Tässä vielä lähikuvaa pitsimallista:



Mukavaa viikonvaihdetta!

tiistai 3. elokuuta 2010

Elokuuta



Pitkästä aikaa virkkasin kaksi verhokappaa. Lanka on valkoista 6-säikeistä kalalankaa. Mallin alkuperää en tiedä. Olen virkkaillut tuota mallia jo vuosia sitten. Tykkään mallista. Se on selkeä ja pelkistetty vailla turhia krumeluureja.


Heinäkuun langankulutus jäi alle kahden kilon. Mutta lankaa ostin, sain vaihdossa, palkkana liki 6.5 kiloa. Hupsista, miten tämän langanvähentämisen nyt näin kävi.