maanantai 28. maaliskuuta 2011

Pienet ympyrät



Malli: haalarin saajan isoäidin ja minun yhteissuunnittelun tulos


Lanka: Linie 155, 100% merinovilla


Puikot 2.5 ja 3.


Sain langat ja pyynnön: haalari kokoa 62-68 cm turkooseja pikkuympyröitä, jotka ympyröidään valkoisella. Koska olisi ollut vaikea tehdä kirjoneuletta kolmella värillä, päädyin ompelemaan valkeat rinkulat ketjupistoin. Lahkeessa näkyykin vielä yksi ympyröimätön turkoosi ympyrä. Eteen tulee vielä napit. Tätä oli kiva neuloa.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Ethereal Triangular Shawl, HHV1





Malli: Ethereal Triangular Shawl by Lakshmi Juneja (ravel link)



Lanka: Hjerte Garn Merino Silk, 60% merinovillaa, 20 % silkkiä ja 20% bambua, 50 g kerä, 3 kerää+neljättä pari metriä



Puikot: 4.5





Merino silk-lanka on mukavaa neulottavaa, mutta ohjeessa oli kohtia, joissa silmukkamäärät eivät mielestäni täsmänneet. Kaaviot oli kyllä selkeästi kirjoitettu. Lopputulos on mielestäni kaunis ja ilmava.



Edellinen jämälankapusero saikin monta kehukommenttia. Kiitos niistä. Tosiaan langanlopuistakin saa ihan kivannäköistä. Ensi kuussa onkin taas perinteinen Puputsin emännöimä jämälanka-tempaus.


sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Jotain sinistä



Käytin tähän peruspuseroon 4 eriväristä vajaata kerää Nalle-lankaa. Minulla ei ollut sen kummempaa suunnitelmaa raidoituksesta. Tarkoitus oli saada ainakin osa väreistä käytettyä kokonaan. Tässä onnistuinkin: pätkävärjätty ja tummempi sininen kuluivat kokonaan. Vaaleaa sinistä ja harmaata jäi hiukan. Aloitin hihoista ja neuloin aina kaksi kerrosta samalla värillä. Kaiken kaikkiaan 130 cm:n kokoon kului lankaa reilu 250 g.

torstai 17. maaliskuuta 2011

Valinnan vaikeus


Kuvatonta tällä kertaa. Useampi neule on alkutekijöissään. Tämä on minulle epätavallista. Yleensähän minulla on vain pari työtä kesken. Pähkäilen, minkä huivin aloittaisin. Mammutin aloittama HHV-tempaus on tuottanut jo monen monta kaunista huivia. Käykääpä kurkkaamassa ja mukaan voi edelleen lähteä. Toinen toistaan kauniimpia huiviohjeita on paljon. Ullastakin löytyy n. 60 huiviohjetta.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Hello Kittya edelleen



Hello Kitty -pipoille tarvitaan kaveriksi lapaset. Siispä neuloin peruslapaset ja virkkasin niihin kuviot. Molemmissa lapasissa on peukalot, vaikka kuva muuta näyttää. Silmukoiden jäljentäminen kun ei vieläkään suju niin hyvin kuin haluaisin. Lankana on merinovilla Knopp. Virkkaukseen otin mallia Tesan ohjeesta.


Kiitos kommenteistanne ja mukavaa viikonvaihdetta.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Koeneulojana



Sain olla koeneulojana ja ohjeen tarkistajana tälle neuleelle. Lanka on TeeTeen alpakkaa. Tässä vaiheessa vain tällainen kurkistuskuva. Palaan kokonaisen kuvan kera myöhemmin.


Ilmoittauduin mukaan HHV-tempaukseen (Hullu huivi vuosi). Tavoitteenani on tehdä tänä vuonna huivi/kuukausi. Yhtään en ole vielä aloittanut, mutta suunnitelmia jo tein.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Lankahamsterikuukausi on ohi


Helmikuu on perinteinen Lankahamsteri-tempauskuukausi. Tänä vuonna vuonna eniten lankaa sai kulumaan Juuli: yli 9 kiloa! Se on sellainen määrä, että sitä ennätystä tokko rikotaan heti ensi vuonna. Oma tulokseni oli nippa nappa kolme kiloa. Olen osallistunut tempaukseen joka vuosi ja tämä taitaa olla minun pienin kulutukseni. Tänä vuonna neuloin enimmäkseen pieniä juttuja: pipoja, tiskiliinoja ja patalappuja tähän tyyliin:




Kristiina kyseli jokin aika sitten, että mihin valmistuneet neuleeni päätyvät. Hyvä kysymys, osa menee heti käyttöön, osa on tilaustöitä, patalaput menevät arpajaisvoitoiksi ja osa päätyy lahjavarastoon odottelemaan saajaansa.